Biller er noen rare skapninger

Her har far min vært ute med kamera igjen. Dette er en Bartreløper. (Rhagium-inquisitor)
Bartreløper er en av våre aller vanligste trebukkarter. Bartreløperen er utbredt i hele Europa og østover til Stillehavet, samt i Nord-Amerika. Regnes ikke som skadegjører hos oss, men kan angripe skadde og svekkete trær f.eks. etter brann.

Gransnutebille (Hylobius-abictis)
Gransnutebillen regnes ikke som noe skadedyr for hus og hytter, men gjør en del skade i naturen. Gransnutebillen er normalt ca 10-12mm lang, svart eller svart-brun med partier av gule hår som danner mer eller mindre tydelige tverrbånd på dekkvingene. Finner du den inne i hus eller hytte, trenger du ikke være bekymret da er det en viss mulighet for at du nylig har montert ny furupanel eller lignende i huset. Gransnutebillen kan lukte friskt / nytt furutrevirke på svært lang avstand, og kommer da flygende gjennom vinduet.

2 thoughts on “Biller er noen rare skapninger

 1. Arvid B

  Den første skapningen her var jo nesten skummel å se til – mye føtter og følehorn på bartreløper’n! Synes fokus sitter som det skal også. Gransnutebilla bærer sitt navn med rette – det skal være sikkert!Imponerende snuteparti…

  Reply
  • Ståle Post author

   Biller er ikke BARE biller, når man kommer nære nok. Takk for kommentarene og jeg skal bringe det videre til min far som var bidragsyter her..

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *